FOTORECEPT: Bleskový šťavnatý jablkový koláč s banánom
8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
ks
vajce
3
PL
cukor
200
ml
biele tofu
5
PL
vlažná voda
1
ks
kypriaci prášok do perníka
160
g
žitná múka
1
ks
banán
600
g
strúhané jablko
Posýpka
6
PL
hrubá múka
4
PL
cukor
100
g
maslo
postup
1.
Použila som zavárané postrúhané jablká, preto je v tomto recepte o polovicu menej cukru ako v originále.
2.
Tofu rozmixujeme s vodou na hladkú kašu.
3.
V miske zmiešame vajce, cukor a tofu. Nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva.
4.
Tortovú formu s priemerom 25 cm vymažeme a vysypeme múkou a cesto do nej opatrne roztiahneme. Vrch obložíme tenkými plátkami zrelého banána.
5.
Na banány navrstvíme jablká a celý koláč posypeme posýpkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.