Hrachová polievka s údeným mäsom
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mrkva
2
ks
cibuľa
250
g
kaleráb
300
g
zemiaky
1
stonka
zeler
250
g
suchý hrach
3
ks
klinček
1
ks
údené koleno
1
liter
voda
500
ml
svetlé pivo
1
ČL
horčica
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
postup
1.
Mrkvu, kaleráb, zemiaky, zeler očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nasekáme. Hrach opláchneme. V hrnci zmiešame zeleninu, hrach, pridáme koleno, dolejeme vodu a pivo. Polievku privedieme k varu a varíme ju dokým nebude všetká zelenina a mäso mäkké.
2.
Uvarené koleno vyberieme z polievky, mäso nakrájame a vložíme ho naspäť do polievky. Ku koncu primiešame horčicu zmiešanú s troškou polievky. Dochutíme ju soľou, korením.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.