Panenka s hríbovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
bravčová panenka
trochu
hrubozrnná morská soľ
hrnčekov
olivový olej
trochu
mleté čierne korenie
Hríbová omáčka
50
g
sušené hríby
250
ml
šľahačková smotana
1
ks
cibuľa
1
PL
maslo
1
PL
hladká múka
postup
1.
Panenku odblaníme a odstránime tuk. Nakrájame ju na cca 3 cm plátky a rukou ich naklepeme.
2.
Potrieme soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom a necháme v chlade odpočívať aspoň 2 h.
3.
Potom opekáme na rozohriatej panvici z každej strany asi minútu a potom zmiernime teplotu a ešte chvíľu dopekáme.
4.
Hotové polejeme hríbovou omáčkou a podávame s prílohou.
5.
Hríbová omáčka: Hríby namočíme na 30 min. do studenej vody. Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na masle. Pridáme hríby. Chvíľu dusíme, zalejeme smotanou a poprášime múkou. Osolíme a okoreníme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.