Tekvicová polievka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tekvica
1
ks
šalotka
1
liter
zeleninový vývar
150
g
maslo
1
štipka
korenie biele mleté
1
štipka
soľ
olej
postup
1.
Tekvicu opláchneme pod tečúcou vodou a odkrojíme z nej jej vrch. Zo stredu odstraníme semienka. Dužinu najskôr opatrne odrežeme a potom ju za pomoci lyžice vydlabeme.
2.
V hrnci rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Potom k nej pridáme kúsky tekvice a zľahka ju restujeme. Zalejeme vývarom a varíme do zmäknutia, potom ručným mixérom rozmixujeme na celkom jemné pyré.
3.
Pridáme maslo a smotanu, všetko dôkladne premiešame. Polievku podľa chuti osolíme a okoreníme. Pred podávaním je najlepšie ju naliať späť do vydlabanej tekvice. Takto servírovaná tekvica bude mať veľmi atraktívny vzhľad.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.