Šťavnatý jablkový koláč
12
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Krehké cesto
300
g
hladká múka
100
g
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
vajce
150
g
Hera
citrónová kôra
Náplň
1,5
kg
jablko
50
g
Hera
2
PL
cukor
4
PL
jablkový džús
1
balíček
vanilkový cukor
Poleva
50
g
cukor
1
PL
citrónová šťava
postup
1.
V miske premiešame múku spolu s obidvoma cukrami, pridáme na kúsky nakrájanú heru, vajce a strúhanú kúru z citrónu. Všetko rýchlo vypracujeme na cesto a dáme na jednu hodinu vychladnúť do chladničky.
2.
Náplň: V hrnci na miernom ohni rozohrejeme heru s oboma cukrami a miešame, až kým sa všetko nerozpustí. Pridáme na kocky pokrájané jablká a džús. Všetko dusíme asi 10 minút a necháme vychladnúť.
3.
Z cesta odoberieme 2/3 a vyvaľkáme medzi dvoma fóliami guľatý plát, ktorý musí byť väčší ako samotná forma. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, na neho plát cesta tak, aby okraje prevyšovali na 4 cm. Na cesto rozotrieme náplň. Zo zvyšnej 1/3 cesta vyvaľkáme plát (veľkosť formy), prikryjeme ním náplň a prepichujeme vidličkou.
4.
Pečieme približne 45 minút pri teplote 175°C. Polevu vytvoríme z cukru a citrónovej šťavy. Natrieme ju na upečený koláč a môžeme ho ozdobiť aj šľahačkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.