Švédske mäsové guľky
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
mleté hovädzie mäso
100
g
masť
1
ks
žĺtok
1
ks
červená cibuľa
1
ks
krajec chleba
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
Odrežme z krajca chleba kôrku a namočíme ho do vlažnej vody. Jemne zomleté mäso dáme do misky, premiešame s postrúhanou cibuľou a vyžmýkaným chlebom, osolíme a okoreníme, pridáme žĺtok a spracujeme na jemnú zmes. Zo zmesi vlhkými rukami sformujeme guľky s priemerom asi 2 cm a vypražíme na rozohriatej masti do červena.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.