Závin s jablkovou plnkou
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
polohrubá múka
10
g
olej alebo masť
60
g
maslo
500
g
jablko
60
g
cukor
40
g
strúhanka
20
g
práškový cukor na posypanie
1
KL
ocot
podľa chuti
škorica, soľ, vlažná voda
postup
1.
Do preosiatej múky pridáme soľ, ocot, vlažnú vodu a spracujeme redšie cesto, ktoré necháme stáť 15 minút. Na stole pomúčime čistý obrus a bochník na ňom povyťahujeme do dĺžky.
2.
Potrieme ho rozpusteným tukom, aby sa nelepilo, a potom ho vyťahujeme do šírky po celom stole. Cesto posypeme postrúhanými jablkami, strúhankou, škoricou a cukrom.
3.
Potom ho pomocou obrusu stočíme, dáme na vymastený plech, potrieme masťou a dáme piecť. Upečený posypeme cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.