Bliny
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hrubá múka
100
g
hladká múka
20
g
droždie
3
ks
vajce
3
dl
mlieko
2
dl
kyslá smotana
1
PL
práškový cukor
maslo
olej na pečenie
postup
Z múky, vykysnutého droždia, cukru, vajec a vlažného mlieka pripravíme vláčne cesto ako na lievance, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí ho opäť premiešame a dáme znova kysnúť. Následne z vykysnutého cesta upečieme na oleji malé, tenké lievance. Keď sú hotové potrieme ich maslom, uložíme do misky a aby nevychladli a nevyschli, misu postavíme nad hrniec s teplou vodou. Najchutnejšie sú veľmi tenké a čerstvo upečené. Servírujeme potreté hustou kyslou smotanou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.