Bravčové koleno s kapustou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kyslá kapusta
2
ks
bobkový list
10
ks
sušené borievky
1
ks
cibuľa
2
PL
bravčová masť
1
ks
zemiaky
1
ks
bravčové koleno
1
šálka
čierne pivo
trochu
biele víno
trochu
rasca
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korene
postup
1.
Dobre umyté koleno varíme v osolenej, mierne vriacej vode 30-45 min.
2.
Zatiaľ nakrájame nadrobno cibuľu a speníme ju na bravčovej masti. Pridáme kyslú kapustu, bobkové listy, borievky, korenie a dusíme.
3.
Do kapusty nastrúhame veľký zemiak, premiešame a pod pokrievkou dusíme pol až 3/4 h.
4.
Koleno vyberieme z vody, kožu nakrojíme na štvorce, pokropíme tmavým pivom, posypeme rascou a koreníma pečieme v rúre, pričom ho občas pokropíme pivom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.