FOTORECEPT: Špaldová pizza so sardinkovou omáčkou a pórkom
2
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
130
g
celozrnná špaldová múka
60
ml
voda
25
ml
olivový olej
1/2
KL
rozmarín
1
KL
soľ
Náplň
1
konzerva
sardinky vo vlastnej šťave
2
dl
paradajkové pyré
300
g
pór
7
ks
čierna oliva
50
g
biely tofu syr
korenie na pizzu
postup
1.
Najskôr si spracujeme cesto. Múku zmiešame s vodou, olejom, soľou, rozmarínom a vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 30 min. odležať v chladničke.
2.
Medzitým si na troche oleja osmažíme na pásiky nakrájaný pór, pokým nechytí hnedú farbu.
3.
Sardinky vyberieme z konzervy, šťavu vylejeme, nakrájame ich nadrobno a zmiešame s paradajkovým pyré (kúpila som z Lidlu).
4.
Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymažeme olejom a rozvaľkáme do nej cesto tak, aby boli okraje vyššie. Tie potom vidličkou pritlačíme o okraj.
5.
Na cesto vylejeme paradajkovo-sardinkovú omáčkou.
6.
Na omáčku uložíme osmažený pórek, rozpolené čierne olivy a tofu syr nakrájaný na tenké plátky. Vrch posypeme korením na pizzu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.