Pridať recept

Jahňacie kotlety v chlebovo-bylinkovej kruste

Jahňacie kotlety v chlebovo-bylinkovej kruste
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

800 g
jahňacia kotleta
200 g
lúpané paradajky
10 plátkov
cesnaku
20 g
med

Krusta

20 g
bazalkové pesto
100 g
chlieb biely
soľ
mleté biele korenie
200 g
fazuľový struk
400 g
zemiaky
80 g
maslo
30 g
sušené paradajky
20 g
Prosciutto
100 g
smotana na šľahanie

postup

1.
Paradajky olúpeme, potom rozmixujeme spolu s cesnakom a medom. Kotlety vložíme do vrecúšok spolu so zmesou a uzatvoríme. Na 20 minút vložíme do sous vide, ktoré slúži na tepelnú úpravu. Upravujeme ho na 65 stupňoch asi 20 minút. Potom mäso vyberieme z vreciek a osušíme ho. Ochutíme korením a soľou. Potom ho obalíme v chlebovej kruste. Krustu pripravíme z podrobeného chlebu a pesta. Potom krátko zapečieme pod grilom.
 
2.
Sušené paradajky nakrájame na jemno a prehrejeme ich spolu so zemiakovou kašou. Vo vode uvaríme fazuľové struky spolu s maslom a soľou. Namiesto hrnca s vodou môžeme taktiež použiť prístroj sous vide. Potom fazuľkové struky vyberieme a zabalíme ich do prosciutta, potom jemne restujeme na olivovom oleji. Z kotlet nám ostane paradajková šťava, tú nakoniec zjemníme maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môj kamarát záhradník mi poradil, ako a prečo musím strihať paradajky v auguste
Môj kamarát záhradník mi poradil, ako a prečo musím strihať paradajky v auguste
Riedenie paradajkových listov má svoje opodstatnenie. Tu je zopár dobrých rád, prečo by ste mali strihať...
Skvelé tipy, ako skladovať čerstvé paradajky
Skvelé tipy, ako skladovať čerstvé paradajky: Takto vydržia pevné a nestratia chuť
Paradajky sú symbolom teplého a slnečného leta, preto nemôžu chýbať na žiadnom stole. Či už ich máte...
Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Toto by ste mali vedieť: Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Aj vy sa vyhýbate zeleným paradajkám a tie, ktoré nestihnú dozrieť hádžete rovno do koša, či v lepšom...
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Mali by sa z paradajok odstraňovať stopky? Odpoveď vás možno prekvapí.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!