Morčacie prsia so zemiakmi
4
porcie
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
ks
zemiaky
600
g
morčacie prsia
3
strúčiky
cesnaku
olej
soľ
vegeta
grilovacie korenie
korenie na zemiaky
menší ľadový šalát
2
ks
paradajka
1/2
ks
uhorka
1
ks
paprika
100
g
balkánsky syr
postup
1.
Morčacie prsia si jemne naklepeme a osolíme. Do misy si dáme troška oleja, grilovacie korenie a vegetu a v tejto marináde necháme aspoň hodinu mäso postáť.
2.
Zemiaky nakrájame na plátky, pridáme k ním nakrájaný cesnak, osolíme a okoreníme korením na zemiaky. Do jánskeho skla dáme vrstvu zemiakov, potom vrstvu mäsa a opäť zemiaky.
3.
Zakryjeme a dáme do trúby na 180 stupňov na 1 hodinu.
4.
Medzitým si pripravíme šalát - zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Balkánsky syr nakrájame na malé kocky a primiešame k zelenine. Keďže tento syr je dosť slaný, šalát netreba nijako dochucovať, stačí pokvapkať olivovým olejom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.