Cibuľový koláč
12
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
plnotučná sójová múka
200
g
múka špaldová
1/2
kocka
droždie
100
g
slanina
0,1
litrov
voda
1
KL
med
4
PL
slnečnicový olej
500
g
cibuľa
200
g
pochúťková smotana
4
ks
vajce
1/2
KL
morská soľ
2
PL
pažitka
1
KL
rasca
postup
1.
Droždie si rozdrobíme a zmiešame spolu s vodou a troškou múky, prikryjeme a necháme kysnúť približne 15 minút. Na kocky pokrájame slaninu a opečieme ju na oleji. Cibuľu najskôr olúpeme, potom pokrájame a na výpeku zo slaninky ju opečieme na zlatohnedo.
2.
S obidvoma druhmi múky a soľou zmiešame kvások. Potom prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť. Maslom si potrieme formu.
3.
Cesto si ešte raz vymiesime a pridáme trochu vody alebo múky zo špaldovej pšenice. Cesto prikryjeme a necháme ho ďalších 10 minút kysnúť. Zatiaľ rúru vyhrejeme na 180°C.
4.
Na cesto poukladáme opečenú cibuľu. S kyslou smotanou vyšľaháme vajcia, soľ, rascu a nalejeme na cibuľu. Koláč budeme piecť asi 50 minút na strednej priečke rúry. Servírujme ho teplý a na ozdobu ho môžeme posýpať pažítkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.