Špargľa s holandskou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
biela špargľa
1
štipka
soľ
100
g
maslo
1
ks
žĺtok
2
PL
biele víno
1
ČL
citrónová šťava
trochu
mleté čierne korenie
trochu
kajenské korenie
postup
1.
Špargľu olúpeme a vo vriacej osolenej vode varíme asi 15-20 minút domäkka. Omáčku pripravíme tak, že maslo rozohrejeme v panvici, nalejeme do kanvičky a necháme stáť, aby sa usadila.
2.
Žĺtok a biele víno vyšľaháme vo vodnom kúpeli metličkou na penu. Po kvapkách všľaháme rozpustené maslo. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym a kajenským korením. Podávame so špargľou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.