Slivkový koláč s tvarohom
8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
štipiek
soľ
25
g
droždie
1
KL
kryštálový cukor
120
ml
vlažné mlieko
2
ks
žĺtok
120
g
maslo
600
g
slivky
Tvarohová plnka
500
g
mäkký tvaroh
2
ks
žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
80
g
práškový cukor
3
PL
mlieko
1
PL
maizena
Maslová posýpka
2
PL
maslo
2
PL
práškový cukor
8
PL
hrubá múka
postup
1.
Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie, pridáme cukor a kvások necháme vykysnúť. V miske zmiešame múku so soľou, potom prilejeme vykysnutý kvások, žĺtky, roztopené a už vychladnuté maslo a vymiesime hladké nelepivé cesto. Prikryjeme ho utierkou, odložíme na teplejšie miesto a necháme vykysnúť na dvojnásobok.
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme ho pomocou valčeka na vymastený plech. V miske si zmiešame tvaroh, žĺtka, vanilkový a práškový cukor. Tvarohovú plnku natrieme na koláč a na ňu poukladáme vykôstkované a napoly rozkrojené slivky. Posypeme ich posýpkou, ktorú sme si pripravili z masla, cukru a múky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 30 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.