Plnené kurča s mandľami
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kura
50
g
tuk
podľa chuti
soľ
PLNKA
250
g
žemľa
4
dl
mlieko
50
g
tuk
2
ks
vajce
50
g
mandle
podľa chuti
muškátový kvet, soľ, petržlenová vňať
postup
1.
Prsia pod kožou naplníme plnkou,prikryjeme ju s kožou z krku a pripevníme kovovou ihlicou.Kurča dáme na pekáč s roztopením tukom,trochu podlejeme a za občasného podlievania pečieme do mäkka.
2.
PLNKA:Pokrájané žemle zalejeme mliekom.Tuk a žľtky vymiešame do peny,okoreníme muškátovým kvetom a osolíme.Žemle vytlačíme a zamiešame do vymiešaného tuku.Pridáme posekanú petržlenovú vňať,olúpané,zomleté mandle a nakoniec primiešame z bielkov ušľahaný sneh.Podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.