Harlekýn torta
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
vaječný bielok
200
g
práškový cukor
220
g
mleté orechy
4
PL
strúhanka
2
PL
maizena
2
PL
čokoláda
1
téglik
jahodový džem
500
ml
smotana na šľahanie
2
balíčky
vanilkový cukor
2
balíčky
stužovač šľahačky
1
PL
kakao
Plnka
8
ks
žĺtok
2
PL
kakao
2
PL
kryštálový cukor
120
g
čokláda na varenie
postup
1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne do neho vmiešame práškový cukor. Po troške pridávame mleté orechy, strúhanku, maizenu, polámanú čokoládu, premiešame a cesto vylejeme do pripravenej formy. Tú sme si predtým vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dva pláty.
2.
Žĺtky, kakao, kryštálový cukor a rozlámanú čokoládu miešame nad parou na hustejší krém. Občas plnku premiešame a necháme vychladnúť. Prvý korpus natrieme jahodovým džemom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom. Tretinu šľahačky vmiešame do pripravenej plnky a natrieme na džem. Prikryjeme druhým plátom.
3.
Zvyšnú šľahačku rozdelíme na dve časti a do jednej z nich vmiešame kakaový prášok. Celú tortu ozdobíme postupne šľahačkou a necháme stuhnúť v chladničke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.