FOTORECEPT: Nepečený pšenový koláč s cícerovou plnkou
4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
pšeno
1
KL
perníkové korenie
2
ks
badián
1/2
KL
mletý muškátový oriešok
2
PL
med
Plnka
1
konzerva
cícer
1
PL
tahini pasta
1
KL
vanilková aróma
2
PL
med
30
ml
studená voda
sušené hrušky na ozdobu
postup
1.
Pšeno premyjeme vriacou vodou a dáme variť do trojnásobného množstva vody alebo mlieka. Ak budete variť pšeno v mlieku, bude jemnejšie, sladšie a chutnejšie. Do vody pridáme perníkové korenie, badyán, muškátový oriešok a med. Necháme variť na miernom plameni, pokým sa voda neodparí. Občas premiešame.
2.
Na plnku si rozmixujeme cícer z konzervy, spolu s medom, tahini pastou (pasta zo sezamových semienok) a vanilkovou arómou. Podľa potreby pridáme studenú vodu, pridávame ale opatrne. Plnka nemá byť veľmi riedka. Mne stačili cca 4 PL vody.
3.
Z uvareného pšena vyberieme badyán a necháme pšeno trochu vychladnúť.
4.
Mierne teplé pšeno už môžeme naplniť do misky. Polovicu pšena dáme na spodok, vylejeme plnku a prikryjeme druhou časťou pšena. Vrchná časť pšena sa trochu horšie rozotiera na plnku, pretože je ťažšia a plnka tak vyteká von. Pomôžte si kľudne rukou. Nevadí ak plnka vyjde von, vo finále koláč i tak vyklopíme.
5.
Pred tým, ako vložíme misku do chladničky, necháme koláč poriadne vychladnúť. Potom ho necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň ho opatrne vyklopíme (nožom prejdeme po okrajoch stien), posypeme škoricou a ozdobíme sušenými hruškami alebo iným ovocím.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.