Višňová torta s kokosom
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
Hera
1
štipka
soľ
2
ks
vajce
150
g
polohrubá múka
2
KL
prášok do pečiva
2
PL
brandy
125
g
práškový cukor
Obloženie
2
poháre
kompótové višne
2
ks
vajce
100
g
cukor
1
KL
mletá škorica
30
g
mleté vlašské orechy
1
PL
kokos
150
g
kyslá smotana
2
PL
strúhanka
postup
1.
Z mäkkej Hery, soli, cukru a vajec ušľaháme hustý krém. Ne krém preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame brandy. Formu vymastíme a naplníme ju cestom. Povrch uhladíme. Pečieme asi 30 minút v rúre, ktorú sem predhriali na 175 stupňov. Plat nenechávajte úplne dopiecť.
2.
Žĺtky oddelíme o bielkov. Zo žĺtkov, cukru a škorice vyšľaháme hustý krém. Primiešame vlašské orechy, strúhaný kokos a kyslú smotanu. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a ľahko ho primiešame do krému.
3.
Jemne upečený tortový plat posypeme strúhankou a navrch rozdelíme dobre odkvapkané višne. Zakryjeme žĺtkovou a bielkovou hmotou a opäť pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 175 stupňov, až kým povrch nezhnedne. Vychladnuté nakrájame na 12 kúskov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.