Zemiaková polievka z teľacích kostí
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
voda
500
g
teľacie kosti
300
g
zemiaky
200
g
zelenina
1
štipka
soľ
1
štipka
mletý muškátový oriešok
50
g
maslo
1/2
ks
chlieb
2
ks
párky
postup
1.
Teľacie kosti zalejeme studenou vodou a varíme niekoľko hodín. Vývar scedíme, pridáme očistenú na rezančeky nakrájanú zeleninu, ošúpané na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a varíme do mäkka.
2.
Zemiaky vyberieme, vložíme na kúsky nakrájané párky a polievku ešte povaríme. Po dovarení naberáme polievku, do ktorej vkladáme zemiaky ako posledné.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.