Pridať recept

Červené cestoviny

4
porcie
63
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
múka
50 g
krupica
2 ks
vajce
1 ks
žĺtok
2 ks
červená repa
soľ
1 zväzok
jarná cibuľka
50 ml
šťava z červenej repy
100 g
maslo
4 PL
kyslá smotana
vlašské orechy

postup

1.
Z múky, krupice, vajce, žĺtka, šťavy z červenej repy a trochu soli pripravíme tuhé cesto. Necháme ho prikryté asi 1 hodiny odpočívať. Cibuľky umyjeme, nakrájame na tenké kolieska. Červenú repu umyjeme, olúpeme a varíme asi 20 minút v osolenej vode. Vyberieme ju a nakrájame najskôr na plátky, a potom na hranolky.
 
2.
Cesto rozvaľkáme a na pomúčenej doske na tenko. Potom ho nakrájame na prúžky a necháme trochu uschnúť. Varíme v osolenej vode asi 3 minúty. Precedíme a necháme dobre odkapať. Červenú repu rozohrejeme na masle. Pridáme cestoviny a premiešame. Potom rozdelíme na taniere, posypeme cibuľkou a do stredu dáme lyžicu kyslej smotany. Cestoviny nakoniec posypeme sekanými vlašskými orechmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pripravte si sviežu, domácu kyslú smotanu
Aj kyslú smotanu môžete pripraviť doma. Je to veľmi jednoduché.
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...