Cukety plnené hubami
4
porcie
56
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
cuketa
1/2
KL
mletá červená pparika
40
ml
olivový olej
štipiek
korenie
1
PL
paradajkový pretlak
60
g
ryža
štipiek
soľ
250
g
šampiňóny
100
g
tvrdý syr
postup
1.
Cukety poriadne umyjeme pod tečúcou vodou a varíme približne 10 minút vo vriacej slanej vode. Podľa toho aký typ cukety máme ju rozkrojíme buď napoly alebo jej odrežeme vrchnú časť. Necháme ju vychladnúť, rozkrojíme podľa potreby a vydlabeme. Ďužinu si odložíme, budeme ju ešte potrebovať.
2.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájané šampiňóny, prikryjeme ich a dusíme približne 30 minút na miernom ohni.
3.
K šampiňónom pridáme už uvarenú ryžu, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, soľ, korenie a zmes poriadne premiešame. Prisypeme dužinu, ktorú sme vydlabali z cukety. Necháme chvíľu prejsť varením a touto zmesou naplníme pripravené cukety.
4.
Každú cuketu pokvapkáme trochou oleja, posypeme syrom a dáme iba zapiecť do vyhriatej rúry. Nepečieme dlho, iba aby sa syr poriadne rozpustil.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.