Silvestrovská šošovicová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zelenej šošovice
5
strúčikov
cesnaku
4
ks
stredne veľké zemiaky
2
kocky
kurací bujón
1
ks
nožička suchej klobásy
1
liter
mlieko
5
PL
hladká múka
podľa chuti
ocot
vegeta
mleté čierne korenie
80
g
sušené hríby
postup
1.
Šošovicu preberieme od bordelu, kamienkov… Prepláchneme, namočíme na dve hodiny do studenej vody.
2.
Do hrnca, v ktorom ideme polievku variť vylejeme šošovicu aj s vodou, v ktorej bola namočená.( do hrnca dolejeme vodu, aby jej celkom bolo cca 2 litre) Pridáme scedené hríby, ktoré sme tiež vopred namočili v studenej vode, kurací bujón, nadrobno nakrájaný cesnak,mleté čierne korenie a necháme variť.
3.
Keď je šošovica do polky uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme ďalej.
4.
Šošovica a zemiaky sú uvarené skoro do mäkka. Pridáme 0,8 l mlieka, klobásu nakrájanú na kolieska. Necháme prevrieť. Dochutíme ešte vegetou ak treba.
5.
V zvyšnom mlieku si rozmiešame hladkú múku. Za stáleho miešanie pomaly túto zmes prilievame do polievky cez sitko, aby nám neostali hrčky. Necháme prevrieť a polievka je uvarená.
6.
Nakoniec šošovicu dochutíme octom podľa vlastnej chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.