Bábovka s kakaom
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
múka polohrubá
štipiek
soľ
50
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
2,5
dl
mlieko
1
KL
kryštálový cukor
30
g
droždie
2
ks
žĺtok
80
g
roztopené maslo
Plnka
3
PL
kakao
4
PL
práškový cukor
2
PL
olej
2
PL
roztopené maslo
postup
1.
Múku spolu so soľou premiešame. Pridáme práškový a vanilkový cukor, vo vlažnom mlieku roztopené droždie a žĺtok, roztopené maslo. Poriadne vymiesime a dáme na teplé miesto vykysnúť.
2.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme. Natrieme ho krémom zhotoveného z kakaa a cukru, ktoré zalejeme olejom a maslom a vymiešame. Potom ho zvinieme.
3.
Takto zvinuté cesto uložíme do vymastenej formy, pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 50 minút. Po upečení a vychladnutí bábovku posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.