Tradičná musaka
4
porcie
140
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté bravčové mäso
400
g
zemiaky
1
ks
baklažán
1
ks
cuketa
6
ks
paradajka
2
konzervy
paradajkový pretlak
3
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
3
PL
olivový olej
350
ml
mlieko
150
g
maslo
150
g
hladká múka
štipiek
mletá škorica
štipiek
muškátový oriešok
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a naukladáme do ohňovzornej misy. Dochutíme ich škoricou a soľou. Baklažán taktiež nakrájame na kolieska, osolíme a necháme chvíľu odstáť, aby pustil trochu vody.
2.
Cuketu nakrájame na kolieska, baklažán a cuketu opražíme na rozpálenom oleji. Dochutíme škoricou, korením a soľou. Túto zmes preložíme na pripravené zemiaky.
3.
V panvici rozpálime olivový olej a opražíme nasekanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, premiešame a pražíme. Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky nakrájané olúpané paradajky, pradajkový pretlak a prelisovaný cesnak. Celú zmes dochutíme soľou, korením, škoricou a muškátovým orieškom. Dusíme približne 45 minút a potom zmes preložíme do misy na baklažány a cuketu.
4.
Z masla a hladkej múky urobíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme mmliekom. Dochutíme korením, soľou, muškátovým orieškom a zalejeme pripravenú zmes v mise.
5.
Takto pripravenú musaku pečieme približne 50 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C. Tesne pred dopečením môžeme spraviť syrovú kôrku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.