Bravčové mäso dusené s lečom
4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové mäso
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
mletá červená paprika
100
g
lečo
smotana
voda
postup
1.
Bravčové mäso z pliecka umyjeme a pokrájame na kúsky hrubé pol cm a dlhé 5 cm, ktoré opečieme na 2 lyžiciach oleja. Potom pridáme 1 postrúhanú cibuľu, popražíme, posypeme mletou červenou paprikou, zalejeme 1 dl horúcej vody a prikryté dusíme.
2.
Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlejeme horúcou vodou. Keď je mäso polomäkké, pridáme 100 g leča udusíme. Pred podávaním ochutíme smotanou. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.