Tvarohové pagáčiky
30
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
múka hladká
250
g
tvaroh hrudkovaný
250
g
maslo
1
KL
soľ
1
ks
vajce na potretie
postup
Múku, tvaroh,maslo (margarín) a soľ poriadne vymiesime a vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade odpočinúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na pol centimetra. Na plech dáme papier na pečenie. Malou formou vykrajujeme pagáčiky. Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ozdobiť podľa možností (rasca, vegeta, mak). Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote 180 stupňov. Boli výborné aj na druhý deň.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.