Španielská omeleta
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
225
g
zemiaky
4
ks
vajce
75
g
červená paprika
3
ks
cibuľa
75
g
čedar
1
KL
maslo
1
kvapka
olej
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Pred tým ako začneme pripravovať omeletu, necháme rozohriať gril. Zemiaky vložíme do horúcej vody a uvaríme ich až do zmäknutia. Uvarené ich scedíme. Vajcia rozbijeme do misy a vyšľaháme ich. Pridáme k nim papriku, ktorú sme nakrájali na pásiky, ďalej mladú cibuľku syr, ochutíme soľou a korením.
2.
Na panvici rozpálime olej a vlejeme doň zmes na omeletu a pečieme asi 5 minút. Necháme spodok omelety stuhnúť, neprevraciame ju, len ju dáme ne niekoľko minút pod gril, ktorý sme nechali rozohriať. Čakáme dokým nestuhne. Nakoniec preklopíme omeletu na tanier a necháme ju vychladnúť. Omeleta môže byť v strede redšia, postupne totiž stuhne. Keď je omeleta celkom chladná nakrájame ju na 4 dieliky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.