Lievance s medom
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
dl
mlieko
150
g
celozrnná múka
80
g
vločiek
40
g
med
1
ks
vajce
20
g
droždie
podľa chuti
soľ
1
dl
olej
1
ks
škoricový cukor práškový cukor
postup
1.
V mlieku rozrobíme droždie a pridáme trochu medu. Necháme chvíľku kysnúť na nejakom teplom mieste.
2.
Kvások pridáme do mlieka a za stáleho miešania pridávame múku, vločky, med, soľ a vajíčko. Z masy vypracujeme cesto. Neskôr pečieme na malom množstve oleja lievance.
3.
Upečené lievance jeme potriete s medom a posypané škoricovým cukrom alebo práškovým cukrom. TIP: namiesto medu navrchu je možné použiť tvaroh so škoricovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.