FOTORECEPT: Francúzske zemiaky s perinkou
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
9
ks
vajce
2
ks
klobása
podľa chuti
zemiaky
trochu
oleja, vody, masla
podľa chuti
soľ, čierne mleté korenie, mletá červená paprika
250
ml
šľahačková smotana
postup
1.
5 vajíčok uvaríme na tvrdo. Necháme vychladnúť, očistíme, nakrájame na kolieska.
2.
Plech alebo zapekaciu misu pokropíme olejom a uložíme naň časť očistených, na menšie kúsky narezaných zemiakov.
11.
Prikryjeme alobalom a pečieme na 200° cca 45minút.
12.
Tesne pred dopečením rozhabarkujeme 4 vajíčka v šľahačkovej smotane.
13.
Zemiaky opatrne vyberieme z rúry a zalejeme smotanou.
14.
Pečieme ešte asi 10 minút. Necháme trochu vychladnúť a podávame, napr. s cviklou.
15.
Dobrú chuť!:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.