Kapustovo-mrkvový šalát
2
porcie
5
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
kapusta červená
100
g
mrkva
1
KL
dijonská horčica
podľa chuti
cesnak, najlepšie zelené klíčky, soľ, mleté čierne korenie
1
KL
citrónová šťava
1
KL
olivový olej
1
KL
jablčný ocot
postup
Červenú kapustu nastrúhame na pásiky, zalejeme studenou vodou, necháme odstáť cca 15 minút, potom vodu zlejeme. Zatiaľ si pripravíme nálev, mrkvu tiež nastrúhame. Pripravíme si nálev: v miske vyšľaháme dijonskú horčicu s citrónovou šťavou, cesnakom olejom, soľou a octom,...metličkou. Vmiešame do kapusty a mrkvy, dáme do chladničky na cca 30 minút a podávame. My sme mali k šalátu pečené zemiaky s tahini omáčkou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.