FOTORECEPT: Pivný chlieb
210
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
250
g
chlebová múka
300
ml
čierne pivo
25
ml
ocot
20
g
droždie
1
ČL
soľ
celá rasca
postup
2.
V troche vlažnej vody s trochou cukru necháme vykysnúť droždie. Múky preosejeme, pridáme soľ, ocot, pivo, kvások a vypracujeme hladké cesto.
5.
Vytvoríme bochník, ktorý položíme na pomúčenú utierku. Zase hodinu kysne.
6.
Presunieme na plech, posypeme rascou. Ja som nedala rascu, lebo ju nemá každý rád.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.