Pizza zo zmesi na prípravu ciabatty
2
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
chlebová zmes na prípravu ciabatty
trochu
mlieko
trochu
múka na vysypanie plechu
4
PL
paradajkový pretlak
2
strúčiky
cesnaku
200
g
tvrdý syr
50
g
čierne olivy
50
g
zelené olivy
postup
1.
Chlebovú zmes pripravíme podľa návodu na obale buď s mliekom alebo pivom a necháme na teplejšom mieste nakysnúť prikryté utierkou.
2.
Pracovnú dosku poprášime múkou a cesto rozvaľkáme na ohrúhlu pizzu. Preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať. Potom ho potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaným s cesnakom. Na pizzu poukladáme nastrúhaný syr a na kolieska nakrájané olivy.
3.
Pizzu pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 15 minút dochrumkava a môžeme podávať.
4.
TIP: Na pizzu môžeme dať akúkoľvek oblohu. Takáto variácia cesta príde vhod najmä na nejakú párty pre jeho rýchlosť prípravy.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.