Pridať recept

Anglická vyprážaná ryba: Fish & Chips v pivnom cestíčku, FOTORECEPT

Fotorecept: Anglická vyprážaná ryba – fish and chips v pivnom cestíčku
Zdroj: vybusna

ingrediencie

320 g
filety z tresky
limetove mesiaciky
zemiaky
olej na vyprážanie

Cestíčko

1 ks
vajce
50 g
hladká múka
5 PL
svetlé pivo
1/2 ČL
prášok do pečiva
1 KL
cukor
1/2 KL
soľ

postup

Britský národný fastfood. 

1.

Den pred tym, ako planujem robit rybu, ocistim zemiaky a nakrajam ich na hrubsie podlhovaste kusy. Zalejem ich vodou a necham luhovat. Vodu raz vymenim. Zemiaky sa musia zbavit skrobu, aby boli na povrchu nadherne chrumkave a dnu makke. Zmrazene filety, necham povolit, Zemiaky dobre preplachnem, osusim a dam ich do panvice s horucim olejom. Ak by sa mali prekryvat, tak to nie, radsej ich opekajte v davkach.

Fotorecept: Anglická vyprážaná ryba – fish and chips v pivnom cestíčku
Fotorecept: Anglická vyprážaná ryba – fish and chips v pivnom cestíčku
Zdroj: vybusna
 
2.

Opekame ich z kazdej strany do chrumkava a prekladame hotove na pijavy papier.

Fotorecept: Anglická vyprážaná ryba – fish and chips v pivnom cestíčku
Fotorecept: Anglická vyprážaná ryba – fish and chips v pivnom cestíčku
Zdroj: vybusna
3.

Zo surovin na cesticko vymiesame hladku masu. Cesto by malo na opaku lyzice drzat, ak je riedke, tak pridajte trosku muky, ak je riedke pridajte trochu piva. Cesto nechame aspon 15 minut odpocinut. Ak mate vyhrady k prasku do peciva, tak vajce rozdele na zltok a bielok a z bielka vyslahajte tuhy sneh a ten zapracujte do cesta.

Fotorecept: Anglická vyprážaná ryba – fish and chips v pivnom cestíčku
Fotorecept: Anglická vyprážaná ryba – fish and chips v pivnom cestíčku
Zdroj: vybusna
4.

Rybu namacime do cesticka a vyprazame ju z kazdej strany na oleji do zlata. Ak Vam ostane cesticko urobte z neho normalne smazienky…su velmi jedle

Fotorecept: Anglická vyprážaná ryba – fish and chips v pivnom cestíčku
Fotorecept: Anglická vyprážaná ryba – fish and chips v pivnom cestíčku
Zdroj: vybusna
5.

Zemiaky a rybu naaranzujeme na tanier a podavame s limetovymi, alebo citronovymi mesiacikmi. Ryba si tu citrusovu stavu, akokeby pytala.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
5 overených receptov na pivné cesto
Pivo má pri pečení svoju úlohu! Prekyprí, zvláčni cesto a urýchli proces kysnutia.
Pivo varenie s pivom
Slováci vpustili pivo do kuchýň!
Pivo si nachádza svoje pevné miesto aj v slovenských kuchyniach. Čoraz častejšie ho laici aj profesionálni...
Pivová polievka s bryndzou
Fantastický obed: Bryndzová polievka s kvapkou piva
Rýchla, sýta, lacná a extra chutná polievka, ktorá pokojne nahradí hlavný chod.
Pivo, ktoré pozdvihne chuť jedla
Myslíte, že ak si niekto k svojej porcii cestovín objedná pivo, treba to pokladať za gastronomický prehrešok...
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo chutí nielen ako studený nápoj či na zapíjanie dobrého jedla, ale je aj osvedčeným všestranným...
Leto s chuťou zázvoru: Spravte si zázvorový nanuk z piva!
Nádherné slnečné počasie aj ortuť na teplomere potvrdzujú leto. Ruka v ruke s opaľovaním, grilovaním či...