Fotorecept: Vianočka
230
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
700
g
múka polohrubá
4
g
soľ
125
g
práškový cukor
30
g
droždie
3
ks
žĺtok
300
ml
mlieko
100
g
maslo
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
citrónová kôra
ks
hrozienka
ks
mandle
postup
Naša tradičná vianočka, vychutnajte si ju.
1.
Polohrubú múku, soľ, práškový cukor, žĺtka, mlieko, maslo,vanilínový cukor, kvások a kôru z citróna spolu vymiešame do cesta a necháme vykysnúť.
2.
Po nakysnutí pridáme hrozienka a nasekane mandle a necháme 15 minút ešte kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto dáme na múkou posypanú dosku. Rozdelíme na 9 častí.
5.
Spletieme valčeky 4,3,2 tu je spletený zo 4-roch (tak som sa toho bála a nakoniec je to úplne ľahké)
6.
Uložíme na seba a dáme na plech vyložený papierom. Necháme ešte 15 minút kysnúť.
7.
Potrieme vajíčkom, posypeme mandľami, ktoré sme nakrájali na lupienky. Do stredu vianočky zapichneme špajdle.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
kajusiQQ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.