Medovníková chalúpka
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
625
g
hladká múka
500
g
med
100
g
mandle mleté
medovníkové koreniny
tuk
Poleva
500
g
práškový cukor
1
ks
vaječný bielok
1
KL
citrónová šťava
Ozdoba
kandizované ovocie
čokoládové kolieska
cukríky gumové
kyslý drops
malé medovníčky
postup
1.
Z múky, medu, mandlí a korenia zamiesime vláčne cesto. Vymastíme plech a cesto vyvaľkáme na štvorec s hrúbkou 1/2 cm.
2.
Z lepenky vystrihneme šablóny na jednotlivé diely chalúpky, položíme na cesto a podľa nich povykrajujeme steny so štítom, bočné steny a strechu. Porozkladáme ich na vymastený plech a asi 15 až 20 minút pečieme pri teplote 200 C do zlatohneda.
3.
Práškový cukor vymiešame s bielkom a citrónovou šťavou na hustú polevu, ktorou naplníme striekacie vrecúško s tenkým otvorom. Okraje jednotlivých častí domčeka postriekame polevou a zlepíme z nich domček.
4.
Sladkosti na výzdobu chalúpky potrieme zo zadnej strany cukrovou hmotou a oblepíme nimi strechu i steny domčeka. Vzhľad a výzdoba medovníkovej chalúpky závisí od vašej fantázie. Chalúpku necháme asi 2 hodiny schnúť a potom ju mierne poprášime cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.