Starkého kapustnica
5
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
kyslá kapusta
2
ks
cibuľa
6
ks
celé čierne korenie
2
ks
bobkový list
70
g
huby sušené
3
PL
mletá červená paprika
3
ks
pikantná klobása
trochu
olej
trochu
soľ
3
plátky
slanina
1,5
litre
kurací bujón
2
ks
zemiaky
postup
1.
Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na drobno pokrájanú slaninku, na kolieska pokrájanú klobásku, huby a len rýchlo orestujeme.
2.
Pridáme kyslú kapustu. Aby nebola príliš kyslá, premyjeme ju, prípadne pokrájame na menšie kúsky. Kapustu premiešame so zmesou a zalejeme horúcim bujónom.Ochutnáme, môžme ešte doliať vodou z kyslej kapusty (jucha). Pridáme korenie a bobkový list.
3.
Kapustnicu necháme pomaly variť, aby sa kapusta nerozvarila. Po 20 až 30 minútach ju ochutnáme a dochutíme soľou. Zemiaky si uvaríme zvlášť, pre kyslú kapustu by dobre nezmäkli. Pridáme do hotovej kapustnice.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.