Anglické trifle
6
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
maliny
35
g
práškový cukor
175
g
cherry sladké
5
PL
malinový džem
6
ks
sušienky amaretti
300
ml
smotana
pistácie
Krém
250
ml
polotučné mlieko
250
ml
smotana
1
ks
vanilkový struk
6
ks
žĺtok
50
g
práškový cukor
1
PL
Zlatý klas
cesto
100
g
maslo
100
g
práškový cukor
100
g
polohrubá múka
2
KL
prášok do pečiva
2
ks
vajce
postup
1.
Semienka vyškrabeme z vanilkového struku. Mlieko, smotanu, semienka aj zvyšok struku zahrejeme v kastróle až po bod varu. Dôkladne zmiešame žĺtky, cukor a zlatý klas. Pomaly a za stáleho miešania k nim prilievame horúce mlieko. Vrátime do hrnca a na miernom plameni za stáleho miešania krém hustíme. Zmes nesmie vrieť! Po odstavení prikryjeme fóliou, necháme vychladnúť, potom vložíme do chladničky stuhnúť.
2.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190°C. Minútu šľaháme maslo, cukor, múku s práškom do pečiva a vajce. Cesto vyliate do formy pečieme 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Korpus dlhým nožom vodorovne rozrežeme na polovicu. Sherry zmiešame s 1pl cukru rozpustenou v 1pl horúcej vody. Týmto sirupom polejeme obe polovice korpusu. trošku sirupu si odložíme na neskôr. Jednu polovicu korpusu natrieme marmeládou, zlepíme ju s druhou polovicou. Takto zlepený korpus nakrájame na drobné kocky.
3.
175g malín a 25g práškového cukru minútu prudko varíme, len aby sa cukor rozpustil. Niektoré maliny môžeme popučiť vidličkou.
4.
Dno sklenenej misky na trifle vyložíme kockami korpusu. Prelejeme malinovým pyré a posypeme časťou zvyšných malín. Do medzier vložíme kúsky sušienok a pokvapkajte zvyškom sherry sirupu. Z krému vyberieme vanilkový struk, potom ho pomaly lejeme na prvú vrstvu. V chladničke necháme odpočívať, najlepšie celý deň. Pred podávaním ušľaháme šľahačku, ktorá tvorí poslednú vrstvu. Servírovať môžeme posypané pistáciami alebo čokoládovými hoblinami.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.