Plnené žemle
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
žemľa
3
PL
olej
2
ks
vajce
1
ks
cibuľa
1
ks
bravčová paštéta
majorán
horčica
2
dl
smotana na šľahanie
mleté čierne korenie
soľ
postup
Vrchnú časť žemlí odkrojíme a striedku vydlabeme, a to aj z vykrojených klobúkov. Natvrdo uvaríme jedno vajce. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme ju na oleji, potom pridáme vydlabanú striedku a pražíme. Necháme vychladnúť. Uvarené vajce nakrájame a spolu s paštétou pridáme do opraženej zmesi. Zmes dochutíme majoránom, soľou, horčicou a mletým čiernym korením. Potom pridáme jedno surové vajce a riadne premiešame. Takto pripravenou plnkou naplníme žemle. Klobúčiky na malú chvíľu ponoríme do slanej vody, tak, aby sa nepremočili. Potom ich položíme na vrch žemlí, ktoré sme naplnili plnkou. Napokon pečivo pokvapkáme smotanou a necháme upiecť v rozohriatej rúre dochrumkava. Čas pečenie je 10 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.