Letný šalát
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
uhorka šalátová
4
ks
paradajka
cibuľová vňať
petržlen
mäta
1
téglik
biely jogurt
vegeta
mleté čierne korenie
soľ
postup
Uhorku ošúpeme a rozkrojíme, lyžičkou vyberieme stred spolu s jadierkami a dužinu nastrúhame na väčšie rezance alebo nakrájame na menšie kocky. Necháme chvíľku postáť, a potom šťavu z uhorky vyžmýkame. Do vriacej vody ponoríme rajčiaky na 1 minútu, a potom vyberieme. Necháme ich vychladnúť, potom ošúpeme, rozkrojíme a stred vyberieme lyžičkou. stred nakrájame na malé kocky. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a pridáme k nej mäsu alebo bazalku a vňať z cibuľky. Biely jogurt ochutíme vegetou, korením a osolíme ho. Takto ochutený jogurt zmiešame so zeleninou a vložíme do chladničky na schladenie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.