Švajčiarske zemiaky so syrom
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
1
KL
rasca
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
PL
maslo
3
ks
tymian
10
ks
saláma
200
g
syr
2
dl
sladká smotana
2
dl
kyslá smotana
soľ
muškátový orech
postup
Zemiaky varíme v šupke s lyžičkou rasce približne pol hodiny. Necháme ich vychladnúť, olúpeme ich a nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymastíme maslom, posypeme nasekanou cibuľkou,cesnakom a tymianom. Nasleduje vrstva z polovice zemiakov, potom vrstva nakrájanej salámy, čo posypeme troma štvrtinami syra. Na to uložíme druhú polovicu zemiakov, ktorú posypeme zvyšným syrom. Nálev na zemiaky pripravíme zo sladkej a kyslej smotany, soli a muškátového orieška. Zemiaky preliate nálevom pečieme približne 30 minút pri 200°C. Vhodné je podávať ich so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.