Pridať recept

Zasnežené tajomstvo

10
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 dl
polohrubá múka
2,5 dl
cukor
6 ks
vajce
2 PL
kakao
25 g
margarín
2 PL
smotana
2 PL
prášok do pečiva
Krém
1/2 g
cukor
200 g
maslo
1 balíček
vajce
2 PL
zemiakový škrob
2 poháre
mlieko
2 PL
polohrubá múka
K tomu
700 g
jablko
kokos

postup

1.
Najskôr vymiešame margarín s cukrom, a popri stálom miešaní pridávame po jednom žĺtku. Pridáme múku a prášok do pečiva a miešame. Z bielok vyšľaháme sneh a jemne ho vmiešame do cesta. Takto pripravené cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao a smotanu. Plech vyložíme papierom. Najskôr naň rozložíme svetlé cesto a po pásoch vylejeme tmavé cesto na svetle. Ošúpeme jablká, pokrájame ich na osminky a vtlačíme ich do tmavých pásov cesta. Rúru rozohrejeme na 175 stupňov a pečieme asi 45 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť a rozotrieme naň pripravený krém. Nakoniec koláč posypeme kokosom.
 
2.
Krém: Mlieko si rozdelíme na dve časti. Jednu časť povaríme s cukrom, a tiež vanilkovým cukrom. V druhej časti mlieka rozmiešame múku a škrob, a popri stálom miešaní ho vlejeme do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia a necháme ho vychladnúť. Vymiešame maslo a po lyžiciach ho pridávame do pudingu a spolu premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a bez masla:
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a masla: Neostane ani kúsok!
Svet jednoduchých koláčov ponúka nekonečné možnosti kombinácií a na samom čele tohto spektra stoja...
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...