Pridať recept

Jahodové rezy

12
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
marcipán
3 balíčky
sušená citrónová kôra
250 g
práškový cukor
200 g
maslo
4 ks
vajce
200 g
polohrubá múka
3 PL
prášok do pečiva
100 g
škrobová múčka
0,8 dl
mlieko
750 g
tvaroh
2 ks
citrón
6 ks
plátok - želatína
4 dl
smotana na šľahanie
1250 g
jahody

postup

Na začiatok dajte zohriať rúru na 175 stupňov. Nastrúhajte marcipán a 100g z neho vymiešajte dokrémova spolu s maslom, 1 balíčkom sušenej citrónovej kôry a so 150g cukru. Vmiešajte vajíčka po jednom. Potom pridajte škrob, múku, prášok do pečiva a mlieko. Cesto vyložte papierom na pečenie, a potom ho vylejte na plech, posypte strúhaným marcipánom, ktorý Vám zvýšil a dajte upiecť asi na 25 minút. Po upečení vyklopte z plechu na podložku a nechajte vychladnúť. Z citrónov vytlačte šťavu a vymiešajte ju s tvarohom, citrónovou kôrou a so 100g cukru. Pripravte si želatínu podľa návodu, pridajte ju do tvarohu a nechajte 30 minút v chlade. Vyšľahajte smotanu, zmiešajte ju do tvarohového krému a roztrite ho na upečený plat. Umyté jahody nakrájajte a pridajte na koláč. Zákusok krájajte na rezy a ozdobte strúhanou bielou čokoládou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerstvá smotana
Ako a čím nahradiť smotanu vo varení i pečení
Vynájdite sa, ak vám v chladničke chýba smotana. Existujú rôzne alternatívy, ktoré vás v tejto situácii vždy...
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...