Špagety s mušlami
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
malé mušle
150
g
špagety
1
strúčik
cesnaku
2
PL
olivový olej
1/2
ks
sušená čili paprička
80
ml
biele víno
2
PL
petržlenová vňať
trochu
soľ
postup
1.
Mušle namočíme do drezu plného studenej vody a dáme hriať vodu na špagety. Keď voda začne vrieť, pridáme soľ a potom špagety. Špagety varíme, kým sú takmer uvarené. Špagety necháme odkvapkať a pokropíme pár kvapkami olivového oleja.
2.
Roztlačíme cesnak a v panvici s pokrievkou, do ktorej budeme môcť neskôr vložiť cestoviny, ho trochu opražíme v olivovom oleji a potom rozdrvíme červenú čili papričku. Mušle dáme odkvapkať, pričom zahodíme tie, ktoré ostali otvorené a zatvorené vložíme do panvice s cesnakom. Prelejeme vínom a prikryjeme. Pridáme cestoviny, opäť zakryjeme pokrievkou a panvicou potriasame a otáčame. Približne o minútu by malo byť všetko hotové. Všetky mušle, ktoré sa neotvorili vyhodíme.
3.
Pridáme polovičné množstvo petržlenu a potriasame panvicou, aby sa rovnomerne rozložil. Na záver posypeme zvyškom petržlenu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.