Holandské šišky
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
g
droždie
1
šálka
mlieko
2
ks
vaječný žĺtok
trochu
tuk na vyprážanie
250
g
hladká múka
ČL
soľ
1,5
šálky
hrozienka
1
ks
jablko
postup
1.
Z droždia a vlažného mlieka urobíme kvások, vlejeme ho do osolenej múky, pridáme žĺtky a vypracujeme cesto.
2.
Pridáme olúpané, postrúhané jablko a umyté hrozienka. Cesto necháme vykysnúť, kým nezíska asi dvojnásobný objem.
3.
Z vykysnutého cesta vykrajujeme lyžicou kúsky, vkladáme ich do horúceho tuku a vyprážame. Upražené šišky kladieme na papierové obrúsky a pocukrujeme. Podávame horúce.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.