Zázvorová omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
čerstvý zázvor
1
ks
cibuľa
1
ks
jablko
1
ks
petržlen
2
dl
sladká smotana
0,3
dl
citrónová šťava
1
štipka
cukor
trochu
ocot
trochu
med
podľa chuti
soľ
trochu
kukuričný škrob
postup
1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji so štipkou cukru. Potom k nej pridáme postrúhaný zázvor, postrúhané jablko a petržlen. Pridáme med, soľ, citrónovú šťavu. Všetko zalejeme vodou a necháme dusiť 10 a 15 minút. Ak je omáčka príliš riedka, pridáme trochu škrobu.
2.
Po udusený všetko dohladka rozmixujeme ponorným mixrérom a nakoniec primiešama smotanu. Podľa môžeme pridať trochu octu. Omáčku sa hodí ku grilovanej zelenine, ale aj ku grilovanému mäsu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.