Pridať recept

Tofu žemľovka

ingrediencie

400 g
biele pečivo
2 ks
biely tofu syr
1/2 liter
mlieko
2 ks
vajce
100 g
maslo
300 g
jablko
30 g
hrozienka
150 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
mletá škorica

postup

1.

2 tretiny masla, cukru a 1 vaječný žĺtok vyšľaháme tak, aby nám vznikla pena. Do nej primiešame roztlačený tofu syr, hrozienka a tretinu vyšľahaných bielkov. Pridáme vanilkový cukor a zamiešame.

 
2.

Do hrnca si dáme zohriať mlieko. Do teplého pridáme zvyšnú tretinu masla, cukru a druhý žĺtok.

3.

Pečivo si pokrájame na menšie kúsky a namočíme ho do mliečnej maslovej zmesi. Takto namočené dáme na spodok zapekacej misy alebo na plech. Na to dáme krém, ktorý sme si pripravili ako prvý. Navrstvíme postrúhané jablká a posypeme cukrom a škoricou.

4.

Poslednú vrstvu tvorí rozmočené pečivo. Takto pripravenú žemľovku vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minú pri 200 °C.

5.

Ku koncu potrieme žemľovku snehom vyšľahaným z bielkov a dáme ešte na 5 minút dopiecť dozlata.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chrumkavé tofu
Chrumkavé tofu: Verte, že takto pripravené ho budete zbožňovať
Pečené tofu má mnohoraké využitie, naozaj chrumká a chutí fantasticky.
Škubánky s makom a slivkami
Z českej kuchyne: Krásne jednoduché škubánky s makom a slivkami
Sladký obed z ľahkých ňokov s roztopeným maslom, mletým makom a varenými slivkami.
Aj sladký obed môže byť zdravý: Tvarohovo-pohánkové guľky
Ráno som si robila pohánkovú „raw“ kašu a z pohánky mi trochu zostalo. Tak sme si spravili na obed guľky...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.