FOTORECEPT: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
5
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
350
g
špaldová múka jemne mletá
2
ks
vajce
150
ml
vlažná voda
1
PL
soľ
Plnka
400
g
tofu biele
25
ml
vlažná voda
3
KL
soľ
2
PL
citrónová šťava
1/2
KL
čierne mleté korenie
5
ks
pažitka
5
ks
cibuľa
150
g
maslo k cibuli
100
g
maslo na pomastenie
pažítka na ozdobenie
postup
1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme múku, soľ, vajíčka a rukami pomaly miesime cesto. Postupne pridávame vodu.
2.
Cesto necháme odležať v chladničke cca 30 min. (to iba počas doby, kedy si urobíme plnku).
3.
Biele tofu nakrájame na kocky a vložíme do mixéra spolu s vodou, citrónovou šťavou, soľou, čiernym mletým korením a rozmixujeme na hladkú kašu.
4.
K hotovej plnke pridáme nadrobno nakrájanú pažitku.
5.
Cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm a vykrajujeme z neho pomocou formičky kruhy. Každý naplníme 1 KL plnky a spojíme.
6.
Pirohy hodíme do vriacej vody (doporučujem na dvakrát, aby sa pirohy na seba neprilepili). Hrniec prikryjeme a počkáme, až nám pirohy vyplavú na povrch. Potom ich necháme ešte 3 min. variť.
7.
Medzitým ako sa nám pirohy varia, nakrájame si nadrobno cibuľu a osmažime ju dohneda na masle.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.