Pridať recept

Ratatouille s mozzarelou

ingrediencie

3 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnaku
2 ks
cibuľa
2 ks
cukina
1 ks
farebná paprika
400 g
paradajky s bazalkou z konzervy
1 PL
passata
2 KL
tymian
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
400 g
sterilizovaná fazuľa
75 g
mozzarella tvrdá
1 ks
baklažán

postup

1.
V panvici si rozpálime olej a opražíme na ňom nasekanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom.
 
2.
Baklažán a cukiny prekrojíme napoly a pokrájame na kocky. Pridáme ho k cibuli spolu s nadrobno nakrájanou paprikou. Pražíme 4 minúty a vmiešame pokrájané paradajky s bazalkou priamo z konzervy, passatu, nasekaný tymian, soľ, mleté čierne korenie a premiešame.
3.
Zmes prikryjeme a dusíme na miernom ohni 15 - 20 minút. Zelenina musí byť mäkká a potom môžeme vmiešať prepláchnutú fazuľu z konzervy. Necháme ju prejsť varom a zmes vylejeme do zapekacej misy.
4.
Posypeme ju nastrúhanou mozzarelou a pečieme pod stredne vyhriatym grilom približne 5 minút. Syr by mal byť zlatohnedý a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Cuketová baba na plechu
Stačí nastrúhať a dať piecť! Ak máte doma cuketu, vajce a syr, urobte túto perfektnú cuketovú babu, chutnejšia ako mäso a takmer bez práce!
Cuketová sezóna je v plnom prúde a inšpirácií nie je nikdy dosť! Dnes si prácu uľahčíme a podávať budeme...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...