Zeleninový dhal
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
225
g
červená šošovica
2
PL
arašidový olej
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
ďumbier
2
KL
rímska rasca
2
KL
kurkuma
400
ml
polotučné kokosové mlieko
400
ml
zeleninový vývar
4
ks
paradajka
1/2
ks
limeta
2
ks
cukina
3
PL
koriander
postup
1.
Šošovicu prepláchneme a necháme odkvapkať. Vložíme ju do misy a prelejeme takým množstvom vody, aby ju prevyšovala približne o 1 cm. Necháme ju chvíľu máčať. Vo veľkej panvici si rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pražíme ju 5 minút. Pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný ďumbier, rascu a kurkumu. Pražíme 1 minútu a občas premiešame.
2.
Šošovicu opäť scedíme a pridáme do panvice s kokosovým mliekom vývarom, soľou a mletým čiernym korením. Necháme zovrieť a prikryté dusíme na miernom ohni približne 5 minút.
3.
Paradajky vložíme do ohňovzdornej misky a zalejeme ich vriacou vodou. Necháme ich chvíľu máčať, vyberieme a prelejeme studenou vodou. Takto sa nám budú lepšie šúpať. Dužinu pokrájame.
4.
Do šošovicovej zmesi pridáme paradajky a limetovú šťavu. Prikryté na miernom ohni varíme 10 minút. Vmiešame na plátky nakrájané cukiny a za občasného miešania varíme ďalších 5 minút. Šošovica musí byť mäkká a dhal krémový. Dochutíme soľou a korením. Pred podávaním vmiešame nasekaný koriander.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.